Petra! (20-11-2014)

Toen we eergisteren hier in Wadi Musa aankwamen, zijn we, nadat we hadden ingecheckt in het hotel en daar een broodje met nutella hadden gegeten op het dakterras, naar Little Petra gegaan. Dit was een leuk voorproefje op wat we in Petra zouden gaan zien.
’s Avonds hebben we lekker een keertje pizza gegeten voor de afwisseling en toen kwamen we het stel uit Alphen weer tegen, dat we in Dana hebben ontmoet.

Gisteren zijn we dan eindelijk naar Petra geweest. Door de lange kloof loop je in ongeveer een half uur naar de uitgehouwen stad, met op het einde van de kloof, de Siq in het Arabisch, de Treasury. Dit is echt een prachtige tempel die is uitgehouwen uit de rode rotsen.
Daarna zijn we meteen maar achteren gelopen, om in een uur en een kwartier de 800 treden naar het klooster te klimmen. Iets over de helft hebben wij bij een bedoeïenen vrouw een kopje zoete thee gedronken. Ze had een souvenir kraam dus vond ik het wel zo netjes bij haar wat te kopen als dank voor de thee. We kochten twee sjaals bij haar en net toen we verder wilden klimmen kwam daar weer het stel uit Alphen aan, wat is de wereld soms toch klein! Toen meneer net foto’s stond te maken stak het zoontje van de bedoeïenen vrouw net in zijn blote kontje het pad over. Achter het muurtje langs het pad ging hij eventjes zitten poepen, maar hij wilde toch wel dat de camera wegging, wat toch wel een grappig moment opleverde.
Eenmaal boven werden we beloond met één van de mooiste bouwwerken in Petra, the Monastery (het klooster). Het klooster lijkt wat op de Treasury, maar dan nog groter en wat soberder gedecoreerd. We hebben nog een uitzichtpunt bekeken nu we toch zover geklommen waren, met een mooi uitzicht op de Wadi Araba, met verschillende kleuren rotsen.
Toen we weer beneden waren hebben we eerst op het terras van het restaurant een koude cola besteld en hebben we ons lunchpakketje wat het hotel voor ons had klaar gemaakt lekker opgegeten. Voor 3,5 JD per persoon kregen we een appel, een zakje chips, een verpakt cakeje en twee broodjes met tonijn, tomaat en komkommer. Dit ging er zeker wel in na deze flinke wandeling!
Daarna zijn we langs de koningsgraven terug afgezakt naar de Siq, want vooral ik was doodop. Onderweg hebben we nog wat leuke souvenirs gekocht, zoals een prachtig theekannetje en een ketting met hanger om kohl in te bewaren (de mannen in Petra maken hun ogen op met zwarte kohl, in combinatie met de sjaal om hun hoofd lijken ze erg op Jack Sparrow, overal kom je hier Johnny Depp tegen!).
Om half 4 waren we terug in het hotel, waar we even uitgerust hebben van de klim.

’s Avonds zijn we naar Petra By Night geweest. De Siq en de Treasury waren met duizenden kaarsjes verlicht, wat een heel mooi en romantisch effect gaf. De bedoeïenen speelden wat muziek en ze deelden mierzoete thee uit, al met al hadden ze flink hun best gedaan.
Moe maar voldaan zijn we meteen gaan slapen toen we in het hotel waren en nu gaan we nog eventjes terug maar Petra, voordat we richting de Wadi Rum woestijn vertrekken om daar vannacht in een tentenkamp te slapen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.