Paardrijtocht en Horseshoe bend (12-07-2013)

Vanmorgen om 8.30 uur hebben we een paardrijtour gedaan. Om bij het beginpunt te komen moesten we eerst de helft van de onverharde weg door Monument Valley rijden. Hier waren we toch wel blij dat we een SUV hebben!
Aangekomen bij de “stal” moesten de paarden nog opgezadeld worden en 1 van de 2 gidsen wilde een nieuw paard meenemen, maar dat bleef maar op hol slaan. De eerste gids kon er al niet op blijven zitten en ook de tweede vond het toch niet zo’n succes, dus uiteindelijk ging hij toch maar niet mee (gelukkig, ik was weer gerustgesteld). Iets later dan gepland, om 9 uur vertrokken we, voor een rustige, maar prachtige rit. Mark had een erg lief en rustig paard, zo rustig dat hij in de duinen besloot lekker te gaan liggen! Toen mocht Mark ruilen van paard met de gids, maar die was nog luier, niet vooruit te branden! Je kunt ze ook geen ongelijk geven zo in de brandende zon in de woestijn met een stel toeristen op hun rug…
Na de rit snel terug over de rest van de onverharde weg en uitchecken op de camping. Toen zijn we weer vertrokken, richting Bryce Canyon. Onderweg zijn we gestopt bij Horseshoe Bend, waar je van bovenaf uit kunt kijken over deze scherpe bocht in de Colorado River. Hier zagen we dezelfde rafts varen als waarmee wij 2 dagen geleden door deze bocht waren gevaren. Het was best een zware klim om er te komen in de droge hitte, maar wel ontzettend mooi!
Inmiddels zijn we aangekomen in Panguitch, bij Bryce Canyon, morgen gaan we dit nationale park bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.