Olifantentour en Klong Plu waterval (24-07-2012)

Voor vanmorgen hadden we een tochtje met een olifant door de jungle geboekt, dus hiervoor werden we om 10.00 uur opgehaald. Een olifantentochtje kun je op dit eiland eigenlijk niet overslaan, aangezien Koh Chang olifanteneiland betekent en het eiland ook nog eens de vorm heeft van een olifantenhoofd. We hadden een tochtje van 2 uur geboekt, dan stoppen ze halverwege bij een soort beekje waar ze de olifanten gaan wassen enzo, dat was wel leuk om te zien. In de jungle hebben we rubber- en pomeloplantages gezien, en ontzettend veel bananenbomen. Na het tochtje kregen we nog wat te drinken en werden we teruggebracht naar het hotel.
Vanmiddag hebben we de Klong Plu waterval bezocht. Er zijn meerdere watervallen in het binnenland van dit eiland en je kunt er tourtjes naartoe boeken, maar wij zaten niet ver van de grootste waterval en volgens de medewerkers aan de receptie kun je er makkelijk met een taxi heen en dan zelf te voet verder, dus dat hebben we maar gedaan. Binnen tien minuten stonden we bij de kassa beneden en van daaruit was het nog een paar kilometer lopen (klimmen vooral), om bij de waterval uit te komen. Het was best een flinke klim, maar het was het zeker waard, het was ontzettend mooi om midden in de jungle die waterval naar beneden te zien kletteren, en het poeltje waar de waterval in uit kwam was kraakhelder. Rondom het poeltje was het behoorlijk druk met toeristen, die zich op een handdoekje op de rotsen hadden geïnstalleerd. Dit hebben wij uiteraard ook maar gedaan, om vervolgens even in het ijskoude, heldere water te zwemmen, echt supergaaf om dit te doen zo middenin de Thaise jungle! Toen we terug waren bij het hotel heb ik me aan de overkant lekker even een uurtje laten masseren.
Vanavond wilden we eigenlijk weer bij hetzelfde restaurantje als gisteren gaan eten, maar net toen we wilden vertrekken begon het ontzettend hard te regenen en dat is niet meer opgehouden, dus we hebben lekker een pizza op de kamer besteld en dat was toch eigenlijk ook wel erg lekker na al die rijst en noodles!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.