Kookles bij Souk Cuisine (21-03-2015)

Het is alweer zaterdagmorgen en ik ben op tijd wakker, dus ik kan mooi nog even een verhaaltje schrijven voor het ontbijt.

Toen we donderdag iets later dan gepland waren geland (het was druk op het vliegveld en we waren het vierde vliegtuig in de rij om te landen) hebben we eerst een uurtje in de rij moeten staan, maar toen had ik toch eindelijk mijn eerste stempel in mijn nieuwe paspoort. Onze taxichauffeur stond ons al op te wachten en bracht ons zo dicht mogelijk naar onze Riad. Bij een smal straatje stond al een mannetje met een handkar te wachten om ons en onze bagage verder te brengen.
Riad Dar R’Mane bevalt goed, de kamer is mooi en schoon en hij is goed te vinden vanaf het grote plein, wat in Marrakech toch altijd even puzzelen is. ’s Avonds zijn we nog naar het Place Jemaa El Fna gelopen. Er stond een flinke frisse wind, waardoor het eigenlijk niet zo lekker was om op één van de vele dakterrassen wat te drinken. We waren dus weer zo beneden op het ein, waar we bij een kraampje wat gegeten hebben. We hebben verschillende dingetjes geprobeerd, de couscous viel tegen, maar de rest was erg lekker en voor 14 euro hadden we met z’n drieën gegeten.

Gisteren hebben we een kookles gedaan met de Nederlandse Gemma van Souk Cuisine. Samen met nog drie andere Nederlandse vrouwen hebben we eerst boodschappen gedaan in de souks. We konden een kijkje nemen bij kleine stalletjes met grote ondergrondse ovens waarin wel 40 schapen tegelijk langzaam kunnen garen, mochten een kijkje nemen bij de plaatselijke bakker met zijn grote houtoven en Nadia mocht onze kippen bestellen, bij de poelier die de kippen ter plaatse slacht. Terwijl de kippen uitbloedden en de poelier ze schoonmaakte, haalden wij onze groenten op de groentemakrt.
In het huis van Gemma hebben we onder begeleiding van twee Marokkaanse vrouwen heerlijk gekookt en daarna natuurlijk alles lekker opgegeten. We hadden een Marokkaanse salade met tomaat, zoete wortel salade, frisse courgette salade, een tomaten/aubergine smeersel, brood, en gefrituurde deeghapjes gevuld met kip vooraf. Daarna tajine van met rijst gevulde sardientjes en zoete pasta met kip, amandel, dadels, vijgen en rozijnen. We sloten af met een kopje Marokkaanse kruidenthee en zelf gebakken koekjes. Alles smaakte echt heerlijk en met het receptenboekje kunnen we thuis alles nog eens maken.
In de souks heb ik nog wat souvenirs gekocht. Het is maar goed dat mama en Nadia hier niet zo hebberig worden als ik, anders hadden we een probleem met de bagage gehad!

Straks gaan we weer lekker ontbijten, gisteren kregen we een soort pannenkoekjes. Brood, cakejes en zelfgemaakte yoghurt, met sinaasappeljam, vers geperst sinaasappelsap, koffie en thee, wat allemaal ook weer heerlijke smaakte, dus dat zal zo wel goed zitten. Daarna gaan we wat bezienswaardigheden bekijken hier in de medina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.