Fotodagboek Nepal

We zijn inmiddels weer thuis en helaas is het me onderweg niet meer gelukt het geplande fotodagboekje van Nepal (en van China volgt er ook nog één natuurlijk) te plaatsen, omdat we in Kathmandu een slechte internetverbinding hadden en in China WordPress gecensureerd is en ik dus niet op het blog kon. Daarom nu dus alsnog een fotodagboek van Nepal, en de komende tijd volgen er natuurlijk een heleboel blogjes over de prachtige reis die wij de afgelopen weken gemaakt hebben. Voor nu dus eerst de hoogtepunten van Nepal!

DSC_5130


In Lumbini bezochten we de geboorteplaats van Buddha:
DSC_4763

In Chitwan NP hebben we een tour van een halve dag gedaan. We begonnen met een kanotochtje over de rivier. In een rustig tempo vaar je de rivier over, in de hoop wat wild te spotten natuurlijk!

DSC_4791

En dat lukte! We zagen onder andere deze prachtige neushoorn!

DSC_4807

En ook een flinke krokodil!

DSC_4812

In Pokhara hebben we afscheid genomen van onze chauffeur Babu, hij zou ons eigenlijk tot in Kathandu rondrijden, maar omdat we toch van Pokhara naar Kathmandu zouden vliegen, vonden wij dit niet zo nodig. Deze rit zou Babu namelijk een volle dag kosten, om ons vervolgens alleen langs wat bezienswaardigheden in Kathmandu te rijden. We konden onszelf prima redden dus hebben we hem wat eerder naar huis gestuurd. We waren trouwens wel ontzettend blij met hem, hij was een prima chauffeur en we voelden ons heel veilig bij hem in de auto, ondanks het soms chaotische en wat onveilige verkeer.

DSC_4902

Het paragliden in Pokhara was voor mij toch wel het hoogtepunt van Nepal en misschien wel van de hele reis. En dit ben ik!

DSC_4962

DSC_4974

Met dit kleine vliegtuigje zijn we van Pokhara naar Kathmandu gevlogen.

DSC_4995
De service aan boord was top, we kregen een snoepje, nootjes en een drankje en dat allemaal in een vlucht van een half uurtje!

DSC_5003

Vanaf ons hotel in Thamel in Kathmandu zijn we naar de Swayambhunath Tempel gelopen. Het was best een tour, maar het viel best mee met de warmte, dus het was een leuke wandeling door een minder toeristisch stuk van Kathmandu. Alleen de klim naar boven was wel pittig na de flinke wandeling en op een toch wel warme dag, wat een trappen zeg! Maar het was het waard, echt een belevenis om te zien (en we hebben er nog wat mooie souvenirs gekocht).

DSC_5070

Eenmaal boven was het een drukte van jewelste. Niet vanwege de vele toeristen, want dat waren er maar een handje vol. Heel veel vrouwen die hier kwamen om te bidden en offers te brengen, de vrouwen moesten dringen voor een plaatsje om hun offer kwijt te kunnen bij deze tempel, erg indrukwekkend!

DSC_5076

De tempels op Durbar Square waren hier en dat wat extra onderstut en er waren natuurlijk ook wat gebouwen en tempels ingestort, maar toch hebben we in heel Nepal weinig van de aardbeving van vorig jaar gemerkt. Wat een prachtige tempels en gebouwen zijn er in Kathmandu te vinden!

DSC_5097

Dit waren trouwens de lekkerste momo’s die we in Nepal gegeten hebben. Deze waren gefrituurd, terwijl de meeste andere die we gegeten hebben gestoomd waren. Het sausje was erg pittig, maar een klein drupje erbij was wel lekker!

DSC_5143

Nu ik dit berichtje zo schrijf lijkt het alweer heel lang geleden dat we in Nepal waren. Wat een leuk land, vriendelijke mensen, mooie tempels en gebouwen en prachtige landschappen! De komende tijd volgen er ongetwijfeld meer blogberichtjes over wat wij hier gedaan hebben, over onze ervaringen en natuurlijk met hier en daar wat tips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.