Fotodagboek China

Als afsluiter nog even een fotodagboekje van het stuk van de reis door China. Ook over China zullen de komende tijd natuurlijk een hoop blogjes verschijnen!

DSC_5723


De eerste stad die we in China bezochten was Chengdu. Hier hebben we de eerste dag het gebied rond ons hostel verkend. We begonnen met een lunchceremonie bij een klooster.

DSC_5158
Daarna hebben we thee gedronken in de tuin van de Wenshu tempel. Je koopt de thee bij de ingang van de tempel en krijgt deze mee samen met een kopje. Als je gaat zitten krijg je vervolgens een thermoskan met heet water, die wordt bijgevuld als dat nodig is.

DSC_5178

Chengdu staat bekend om de panda’s, en natuurlijk hebben we die de volgende dag bezocht. We hadden eigenlijk ook nog de Grote Buddha in Leshan willen bezoeken, maar door een flinke vertraging op de vlucht vanuit Nepal hadden we hier niet genoeg tijd voor. De panda’s waren trouwens wel erg leuk, vooral deze kleintjes, echter super schattig!

DSC_5244 DSC_5239

Vanuit Chengdu zijn we naar Xi’an gevlogen. Ook een leuke stad, met enkele bezienswaardigheden en een levendige moslimwijk. Maar we kwamen hier natuurlijk voor het Terracotta leger. Een tourtje is niet nodig, je kunt hier prima op eigen gelegenheid met de bus naartoe. Binnenkort zal ik uitleggen hoe je dit gemakkelijk en goedkoop doet. Het leger zelf is erg indrukwekkend, het is echt gigantisch groot!

DSC_5371 DSC_5406

In China is het openbaar vervoer goed geregeld en er word veel gebruik gemaakt van de trein van Xi’an gingen we dan ook weer met de nachttrein naar Datong, en dat is goed bevallen (wat schoner en comfortabeler dan in India en stipt op tijd!).

DSC_5481

Datong is een stad waar zelf eigenlijk weinig aan is, wij sliepen in de buurt van het station, wat vooral heel praktisch was omdat we met de trein aankwamen en ook weer zouden vertrekken, maar het was niet echt een gezellige wijk en bezienswaardigheden zijn er in de stad zelf ook niet echt te vinden. Vanuit Datong kun je echter het Hangende Klooster en de Yungang Caves (met meer dan 51.000 buddha beelden) bezoeken. Echt een aanrader, want beide bezienswaardigheden zijn prachtig en erg interessant. Wij hebben een chauffeur geregeld via het CITS toeristenbureau, vlak naast het station en het 7 Days Inn Hotel.

DSC_5507 DSC_5513 DSC_5621

Ons laatste hotelletje in Peking was gelegen in een traditionele “hutong”, een oude volkswijk in Peking met lage huisjes rond binnenplaatsjes. Prachtig om te zien en je krijgt meteen wat mee van het lokale leven in deze wijken.

DSC_5636

En vanuit Peking zijn we natuurlijk naar de Chinese Muur gegaan! Wij kozen voor Badaling, al is het hier ontzettend druk. Badaling kun je namelijk prima op eigen houtje bezoeken, wat behoorlijk wat kosten kan besparen. Ook hier zal ik binnenkort een blogje over schrijven. Het was er trouwens echter superdruk, met duizenden Chinezen en een handje vol westerse toeristen.

DSC_5725

Onze laatste dag in Peking hebben we een flinke ronde gewandeld en onder andere de Lama Tempel bezocht…

DSC_5744

En de Verboden Stad van bovenaf bekeken. Je kunt er natuurlijk ook in, maar wij hadden beperkt de tijd en er mag maar een maximum aantal bezoekers per dag in. Bovendien schijnt het dan nog mega druk te zijn (wat wel te zien was toen wij bij het park tegenover de Verboden Stad aankwamen) en qua bouwstijl zou de Lama Tempel vergelijkbaar zijn en net zo mooi moeten zijn. Wij hebben er dus voor gekozen de heuvel in het park aan de overkant te beklimmen en de Verboden Stad vanaf het paviljoen op de heuvel te bekijken.

DSC_5815

Zo, dat was weer een samenvatting van 11 dagen China, binnenkort volgen er genoeg blogjes met tips en verhalen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.