Essaouira (23-11-2012)

Vandaag zijn we aangekomen in Essaouira, een schattig vissersdorpje aan zee, maar wel wat toeristisch. We hadden eigenlijk voor Agadir gekozen, maar we zijn blij dat we dat toch nog veranderd hebben. We zijn vandaag namelijk een stukje door Agadir gekomen en het enige wat we hebben gezien zijn in aanbouw zijnde hotels, niets authentieks dus.
Hier in Essaouira slapen we weer in een prachtige, knusse riad (Riad Alech) en vanmiddag hebben we de Porto Skara bezocht, de oude havenpoort van het stadje. In de souks heb ik nog wat laatste souvenirs gekocht en vanavond hebben we lekker gegeten bij een goedkoop restaurantje dat werd aangeraden door het hotel en in de Trotter.

Onderweg zijn we trouwens nog aangehouden en hebben we een bekeuring gekregen, voor inhalen waar dat niet mocht. Die man voor ons reed ontzettend langzaam en gebaarde dat we voorbij moesten gaan, bleek er om de bocht een politiecontrole te staan… We moesten eigenlijk 700 dirham betalen, dat hadden we nog precies. Toen de agent dat zag veranderde hij de bekeuring in een boete voor zonder gordel rijden, dat was maar 300 dirham. Samen met een stroopwafel voor hem en zijn collega was hij dik tevreden en liet ons weer verder, hebben we dat ook weer eens meegemaakt, (maar die man voor ons deed het erom, dat weten we zeker!).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.