De leukste plek om te overnachten aan de Rio Dulce in Guatemala!

Ik wil even vooraf melden, dat dit géén gesponsord artikel is. Het is puur op basis van onze eigen ervaring. Wij vonden het hostel Finca Tatin gewoon een hele fijne plek om te verblijven!

DSC_1136


Finca Tatin heeft een Duitse eigenaar en is gelegen pal aan de rivier de Rio Dulce, in een prachtig jungle gebied. Je kunt er dan ook alleen per lancha (een bootje) komen. Elke dag gaan ze boodschappen doen in Livingston en rond 16.00 uur gaan ze dan terug naar de finca. Dit staat alleen niet vast, dus vooraf even reserveren en dit kortsluiten is zeker aan te raden!

DSC_1134
Het hostel origaniseert verschillende uitstapjes in de buurt, meestal per boot of gedeeltelijk per boot en gedeeltelijk te voet. Ook kun je met de lancha heen en zelf met een kano terug komen bijvoorbeeld. Wij hebben een dagtochtje gedaan, naar de “7 Althars” en “Playa Blanca”. De eerste stop was een soort waterval/stroompje met 7 verschillende niveau’s. De achterste was het grootst en hier konden we even heerlijk zwemmen. Het ligt helemaal verscholen in de jungle. Daarna naar Playa Blanca, de naam zegt het al, een wit strandje, boordevol toeristen. Niet zo ons ding, maar we hebben er geluncht en even op het strand gezeten. Daarna heeft de boot ons afgezegd bij Linvingston, waar je wat winkeltjes en eettentjes hebt. Ook dit plaatsje vonden wij tegenvallen. Wij vonden er geen prettig sfeertje hangen en het centrum bestaat echt uit één straat, dus dit heb je zo gezien. Ruim voor 16.00 uur stonden wij dan ook bij de pier te wachten op de boot om terug te gaan, maar helaas zat de lokale vriendengroep waar wij de tour mee deden nog goed aan het bier en ging onze boot daarom bijna een uur later pas… Dit mocht de pret niet drukken, de 7 altharen vonden we echt een mooie plek om te zien!

DCIM100SPORT

 

DCIM100SPORT

Terug in het hostel wordt er om 19.00 uur gezamenlijk gegeten. Family style dinner dus. Je geeft ‘s ochtends aan of je mee wilt eten (je kunt eigenlijk niet anders, want je kunt ‘s avonds niet weg bij het hostel omdat er geen boot gaat). Het eten is heerlijk, wij kregen steeds eerst soep met kleine tortilla’s en chimichurry en daarna een hoofdgerecht, vlees van de BBQ met salade en gebakken aardappeltjes bijvoorbeeld. ‘s Morgens bij het ontbijt kun je kiezen uit verschillende gerechten, allemaal erg vers en lekker.

Je houdt tijdens je verblijf zelf je eigen bladzijde in een map bij. Hierop streep je aan wat je aan eten heb gehad, welke tours je hebt gedaan en hoeveel drankjes je uit de koelkast hebt gepakt. Ook extra dingen, zoals een warme douche, een rondje sauna of een dvd kijken kun je hierop aangegeven.

DSC_1129
Het hostel zit ook erg mooi in elkaar. Het zijn een soort houten platformen boven het water, met stapstenen verbonden met het vaste land. Er zijn dorms en privékamers, een eetzaal en een leefruimte met hangmatten en hangstoelen aan het plafond. Er hangt een relaxte sfeer, wat je echt een thuis gevoel geeft. Ook kun je met een touw vanaf de pier zo de rivier in zwieren om een stukje te zwemmen. Echt een heerlijke plek!

DSC_1133

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.