Dagje Boedapest (15-01-2015)

Na een korte vlucht zijn we vandaag aangekomen in Boedapest. Het weer is prachtig, we hebben ons iets verkeken op het winterse weer met onze mutsen en dikke jassen. Het zonnetjes schijnt en de jassen kunnen open!
Na de inmiddels bekende route met de metro hebben we het adres van onze studio opgezocht. Deze zag er perfect uit, mooi schoon en met alles wat je nodig hebt, en dat voor maar 20 euro! Deze gaan we zeker onthouden voor een volgende keer!
We hadden kaartjes gereserveerd om het Parlement te bezoeken, omdat we dit gebouw nog nooit hebben gezien. We zijn langs het schoenenmonument aan de Donau naar het Parlement gelopen, waar we mooi op tijd waren voor de Engelse tour.
Het Parlement is prachtig gedecoreerd met veel gouden tierelantijnen. Vooral de gouden sigarenhouders bij de bankjes in de gangen vonden wij een leuk detail.
We hebben onze ogen uitgekeken en het was zeker de moeite waard.
Vervolgens zijn we op weg gegaan naar het Gellert. Een badhuis was weer een must en deze had Mark nog niet gezien. Aan de andere kant van de Donau ligt de Grote Markthal, waar we nog eventjes wat souvenirs hebben gehaald.
Na een paar uur lekker gebadderd te hebben in de thermale baden van het Gellert hebben we nog wat verse groenten en een stokbroodje gehaald voor bij de spaghetti en na het eten zijn we met een boek in bed gekropen. Morgen op tijd de trein naar Wenen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.